Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderwerkentips.nl Info & inspiratie over schilderwerken en de verschillende soorten verf.
header image
Schilderwerkentips.nl

Kinderkamer schilderen

Weet je niet hoe je moet beginnen aan die kamer van je kleinste spruit? Dan lees je het best het volgende artikel even volledig door! Het spreekt voor zich dat je kindje liefst geen saaie, oubollige kamer wilt, maar eerder eentje die de joie de vivre van je zoon of dochter helemaal tot zijn recht doet komen… En hoe verwezenlijk je dat beter dan door te werken met kleuren?

 

Hoe kinderkamer schilderen

Zoals altijd is het erg belangrijk dat je -vooraleer je begint met schilderen- alles goed afdekt (of wegneemt), stofvrij maakt, eventueel de elektriciteit uitschakelt, etcetera.
Vervolgens kan je aan de slag met het schilderen! Kies voor een kinderkamer warme, volle, lichte kleuren en vermijd te felle kleuren.
Werk zoals steeds met een primer (= grondverf) om zo de verf beter te laten hechten aan de muren.

 

Handige tips en ideetjes bij het schilderen van een kinderkamer

 • Laat je kind meebeslissen! Een kind heeft meestal wel één of meer favoriete kleuren. Deze wil hij of zij natuurlijk ook terugzien in zijn splinternieuwe kamer. Laat je kind de primaire kleur kiezen en kies vervolgens zelf -of in samenspraak- de eventuele andere kleuren.
  (Dit kan via de kleurencirkel.)
 • Kies voor verf met een glanslaag. Deze verf is vaak iétsje duurder, maar zoveel duurzamer en vet- en vlekkenbestendiger!
 • Ben je van plan een tekening in de kinderkamer te schilderen? Bespaar je veel moeite door te werken met stickers of met kinderbehang.
 • Uiterst origineel is het gebruik maken van bordverf of witbordverf. Hierdoor kunnen de kinderen zelf tekeningetjes maken, spelen en alles weer wissen als ze wat nieuws willen!
 • Maak de kleuren waarin je de kinderkamer schildert niet te druk! Een kinderkamer moet immers ook worden voorzien van heel wat leuke, kleurrijke en drukke accessoires. Té drukke kleuren zorgen voor een te druk totaalbeeld.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de schilderwerken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders