Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderwerkentips.nl Info & inspiratie over schilderwerken en de verschillende soorten verf.
header image
Schilderwerkentips.nl

Prijs schilderwerken

De prijs van schilderwerken hangt af van veel verschillende factoren. Evident is dan ook dat de prijs van schilderwerken lager zal liggen indien je geen schilder inhuurt en zelf enig onderzoek doet naar de mogelijkheden, de soorten verf, het merk van de verf, … Waar hangt de prijs van een schilder of van schilderwerken allemaal van af?

 

Prijs schilder

Laat je alles doen door een professionele vakman, dan is het natuurlijk evident dat je meer zal betalen dan als je het zelf zou doen. De meeste schilders werken met een vast bedrag per vierkante meter (waarbij ramen en deuren zijn inbegrepen), toch kan het ook zijn dat een schilder wordt vergoed per gewerkt uur. Gemiddelde prijzen kunnen nogal verschillen. Reken op ongeveer 15 tot 35 euro per vierkante meter.

 

Prijs verf

Een tweede, variabele factor is de prijs van de verf. Kwalitatievere verf of verf met een unieke kleur, unieke bestandsdelen, … kosten vaak iets meer. Op de site verftips.be kom je alles te weten over de grote verfmerken en hun producten, inclusief een gemiddeld prijskaartje bij iedere verfsoort.

Echter heb je naast de kleur van de verf ook vaak nog een primer of grondverf nodig.

 

Benieuwd naar concrete prijsvoorstellen op maat van jouw project? Neem dan een kijkje op onze offertepagina. Daar kun je eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende erkende schilders in de buurt. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en geld uitsparen! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Prijs primer

Een primer (of grondverf) zorgt voor een veel betere hechting van de verf aan de ondergrond en zorgt bijgevolg voor een mooier, egaal geverfde oppervlakte. De prijs per liter voor een primer kan sterk verschillen, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Reken voor een primer van één liter toch op € 30,00 à € 40,00.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de schilderwerken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders