Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderwerkentips.nl Info & inspiratie over schilderwerken en de verschillende soorten verf.
header image
Schilderwerkentips.nl

Slaapkamer schilderen

De slaapkamer is de ideale plek om tot rust te komen. Je brengt er uren tijd door.  Wat is er eenvoudiger dan verf om die intieme sfeer mee te creëren?  Wil je je slaapkamer schilderen? Laat je dan inspireren door ons kleuradvies, tips en inspirerende voorbeelden. Lees hier ook wat een ervaren vakman voor je kan betekenen en hoeveel het schilderen van je slaapkamer kost.

Ga snel naar:
Kostprijs slaapkamer schilderen
Zelf schilderen of laten schilderen?
Tips & aandachtspunten
Slaapkamer schilderen: ideeën
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Slaapkamer schilderen: kleuren & mogelijkheden

Welke kleur verf kies je voor je slaapkamer? Wil je je slaapkamer verven in 2 kleuren of 1 kleur? Die verfkleur(en) zijn de belangrijkste knoop om door te hakken.  Kleuren bepalen de sfeer in je slaapkamer en hebben ook een psychologisch effect. Enkele mogelijke stijlen op een rij:

 

1) Lichte kleuren

Lichte, sobere kleuren doen het altijd goed in de slaapkamer. Ze stralen rust uit en raken nooit uit de mode. Kortom, een keuze voor tijdloze klasse. Basiskleuren zijn makkelijk aan te kleden met zonnige accessoires. Hierdoor kan je alsnog een zekere eigenzinnigheid drukken op de inrichting van je kamer.

Voorbeelden: pastelkleuren, beige, grijstinten, …

 

2) Donkere kleuren

Donkere kleuren maken van je slaapkamer een intieme, luxueuze ruimte. Ze maken je kamer visueel kleiner, waardoor het automatisch knusser wordt. Je kan zachtere kleuren of fellere accentkleuren gebruiken om het geheel niet te duister te maken.

Voorbeelden: chocoladebruin, donkerrood, warme diepe grijstinten, donkerblauw, warme paarse tinten, …

 

3) Aardetinten

Natuurlijke kleuren en aardetinten zijn erg populair in de slaapkamer. Ze stralen eerlijkheid en puurheid uit, net zoals de natuur. Vul deze tinten aan met complementaire kleuren, of denk groter en gebruik felle kleuren en pasteltinten om het kleurenpalet op te fleuren. Je kan je slaapkamer verder decoreren met organische materialen als rotan, bamboe, riet, kamerplanten, …

Voorbeelden: kleikleur, steengrijs, terracotta, zandkleur, …

 

4) Felle kleuren & accentmuren

Felle kleuren en accenten… Ze lijken door hun levendigheid misschien niet op hun plaats in de slaapkamer. Toch kunnen ze de ruimte een unieke look geven.  Kleuren roepen namelijk allerhande emoties en gevoelens op. Kleurbeleving speelt hier een dominante rol in. Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan voor felle kleuren in het decor: kussens, plaids, lampen, kaders, tapijten, …

Voorbeelden: oranje, blauw, geel, heldergroen, rood, …

 

TIP: vraag gratis (kleur)advies bij meerdere schilders

Je slaapkamer verven staat of valt met de juiste kleuren. Twijfel je welke tinten je met elkaar kan combineren? Vind je niet onmiddellijk de perfecte verfkleur voor je slaapkamer? Vraag dan advies op maat aan verschillende schilders. Die informeren je graag over de mogelijkheden en helpen je om de beste kleurkeuzes te maken. En dat is niet alles… Zo’n schilder brengt de verf ook vlot en correct aan voor een optimaal eindresultaat.

Op zoek naar een ervaren schilder actief in je buurt? Je kan gratis voorstellen aanvragen bij meerdere vakmannen via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

 

Prijs slaapkamer schilderen

Wil je de muren van je slaapkamer verven? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kostprijs van je project. Je kan zelf de handen uit de mouwen steken of een professionele schilder laten langskomen:

 

1) Slaapkamer laten schilderen (materiaal + arbeidskosten)

Een professionele schilder staat garant voor een kwalitatieve uitvoering en duurzame afwerking van de schilderwerken. Doorgaans hanteert hij 2 mogelijke tarieven: een prijs per m² of een uurtarief.

 • Grote oppervlakten = prijs per m²: € 12 à € 20 per m² (incl. btw & materialen)
 • Kleine oppervlaktes = uurtarief: € 35 à € 40 per uur (incl. btw & materialen)

TIP: deze tarieven kunnen verschillen van schilder tot schilder. Wil je gericht prijzen voor het schilderen van je slaapkamer, maar ook adviezen, werkwijzen en uitvoertermijnen vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

2) Zelf slaapkamer schilderen (enkel materiaalkosten)

Je kan ook zelf je slaapkamer verven. Dan betaal je enkel de materialen en de verf. Let op: het schilderen van een slaapkamer vergt meer werk dan je zou denken (afdekken van de omgeving, opvullen van gaatjes en oneffenheden in de muren, kiezen van de juiste primer en verfkleuren, …). Bovendien bekom je enkel een mooi en duurzaam eindresultaat door kwalitatieve verf te kiezen. De kosten op een rij:

 • Grondverf/primer: € 30 à € 40 per liter (incl. btw)
 • Muurverf: € 10 à € 40 per liter (incl. btw)

De prijzen voor verfkwasten en -rollers, schilderstape, een verfbak, … lopen sterk uiteen. Je vindt verschillende schilderbenodigdheden en hun prijzen terug in onze webshop.

TIP: hoeveel verf heb je precies nodig? Reken ongeveer op 1 liter per 6 m². Schilder je zo’n 50 m² à 60 m²? Dan heb je algauw 10 liter verf nodig. Wil je zeker zijn van een duurzaam, optimaal eindresultaat? Dan doe je beter een beroep op een professionele schilder actief in je buurt.

 

Slaapkamer verven

 

Zelf slaapkamer schilderen of vakman inschakelen?

Ook al heb je ervaring met schilderen, kleine onvoorzichtigheden kunnen het eindresultaat flink verknoeien. Door te vertrouwen op de vakkennis en ervaring van een professionele schilder kan je rekenen op…

 • Advies op maat: een vakman gaat precies na wat je wensen en voorkeuren zijn. Samen met jou werkt hij een mooi kleurenpalet uit en adviseert hij je over de laatste kleurentrends.
 • Correcte (verf)technieken: een professionele schilder heeft de nodige technische kennis om je slaapkamer te verven volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat op lange termijn.
 • Kwalitatieve verf voor de slaapkamer: een ervaren schilder gebruikt alleen kwalitatieve verfsoorten (primer + muurverf), kwasten, rollers, …
 • Correcte & vlotte uitvoering: een schilder werkt niet alleen correct, maar ook proper en efficiënt. Door die vlotte schilderwerken kan je behoorlijk besparen op de arbeidskosten.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 2 jaar? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%. En dat zowel voor de gebruikte verf voor de slaapkamer als voor de arbeidskosten.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Wil je een goed zicht krijgen op de prijsopbouw van je schilderproject? Dan doe je er goed aan om verschillende offertes aan te vragen. Dit is de beste garantie op een goede keuze tegen een correcte prijs.

Verschillende offertes vergelijken? Je kan gratis verschillende offertes aanvragen bij schilders in je buurt met behulp van onze offertedienst.

 

Enkele tips & aandachtspunten

Succesvol je slaapkamer verven? Met onze tips en aandachtspunten maak je van je slaapkamer je lievelingsplekje in je woning:

 • Kies een geurloze verf in de slaapkamer, want een scherpe verfgeur is allesbehalve aangenaam en gezond. Ga voor een verfsoort op waterbasis om dit probleem te omzeilen.
 • Wil je de slaapkamer optisch vergroten? Kies dan voor donkerdere kleuren onderaan en lichtere kleuren bovenaan. Maak het plafond van je slaapkamer dus zo licht mogelijk.
 • Plaats een opvallende accentmuur achter het bed. Dit oogt esthetisch én het verstoort bovendien je nachtrust niet.
 • Gebruik geen te donkere kleuren in een kleine slaapkamer. Laat ze terugkeren als accentkleuren in de decoratie. Vergroot de ruimte met behulp van spiegels.
 • Gebruik niet te veel verschillende kleuren door elkaar. Anders gaat het geheel er alsnog rommelig uitzien. Werk hoofdzakelijk toon op toon bij fellere kleuren.
 • Schilder de plinten van de slaapkamer mee. Deze zijn zeer bepalend voor het uitzicht van de ruimte.

 

Ideeën voor geverfde slaapkamers

Ben je nog op zoek naar ideeën om je slaapkamer te schilderen? Laat je inspireren door deze 6 unieke realisaties en tover je slaapkamer om tot een pareltje.

 

1. Gezellige slaapkamer in aardetinten en pastelkleuren

slaapkamer-schilderen

Deze gezellige slaapkamer in natuurlijke aardetinten nodigt uit om schaamteloos lang te cocoonen. In het ontwerp zijn uiteenlopende beigetinten toon-op-toon door elkaar gebruikt: op de muren, in de gordijnen en in de koperkleurige decoratie. De pasteltinten overheersen niet, maar zijn eerder een speelse aanvulling op de warmte van de natuurlijke kleuren.

 

2. Luxueuze slaapkamer in donkere kleuren

Verf slaapkamer

Vind je zwarte muren in de slaapkamer te gewaagd? De bovenstaande slaapkamer toont aan dat donkere kleuren toch voor een geslaagd en stijlvol resultaat kunnen zorgen. De ramen bieden genoeg lichtinval om de donkere kamer een ruimtelijk gevoel te geven. De welgekozen gouden en (donker)groene accenten geven de slaapkamer een luxueuze toets.

 

3.  Moderne slaapkamer in 2 kleuren

Slaapkamer verven in 2 kleuren

Door de groene accentmuur in het bovenstaande voorbeeld achter het bed aan te brengen, verstoort die de nachtrust niet. De eigenaar koos ervoor om de slaapkamer te verven in 2 kleuren: groen en wit. Die kleurcombinatie met de industriële details in de decoratie zorgt voor een sfeervol eindresultaat.

 

4. Slaapkamer met schuine wand

Slaapkamer schuine wand schilderen

Heb je een slaapkamer op zolder? Verf dan je schuine wand in een lichte kleur. Een witte tint komt het vaakst voor omdat lichte kleuren voor een ruimtelijk effect zorgen. Het daglicht weerkaatst op de witte wanden en maakt je slaapkamer groter. Desgewenst kan je de draagbalken in de nok van het dak in hun natuurlijke houtlook laten. In de bovenstaande realisatie zijn ze ook in het wit geschilderd.

 

5. Frivole tienerkamer

Tienerkamer schilderen

Een tienerkamer schilderen is niet altijd zo eenvoudig. Zorg ervoor dat de kamer een beetje speels blijft en dat het karakter van je puber erin naar voren komt. Bespreek zeker altijd eens met je kind welke verfkleuren hij of zij mooi vindt. Deze frivole tienerkamer combineert eenvoudige basiskleuren met zonnige tinten en fleurige motieven.

 

6. Kleine slaapkamer in rustieke grijstinten

Kleine slaapkamer verven

Een kleine slaapkamer toch ruim doen lijken? Dat kan perfect! Dat toont de bovenstaande realisatie aan. De lichtgrijze verf en het complementaire kleurenpalet keren terug in de inrichting van de slaapkamer. De aankleding is minimalistisch: een enkele mand, een eenvoudig vloerkleed, een sobere spiegel, … Het strakke aluminium bedframe met dito nachtkastje en een handjevol planten geven de ruimte een serene uitstraling.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de schilderwerken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders